Pozoruhodný Hot Brown z Kentucky
Hot Brown je delikatesa, která má své kořeny v Kentucky a je známá svým bohatým a krémovým nádechem. Tento pokrm, který se tradičně podává jako oběd nebo pozdní snídaně, se skládá z pečené krůtí svíčkové, šunky, rajčat a smetanové omáčky, která je posypána sýrem a poté zapečená, až získá zlatohnědou kůrku. Je to nejen chuťově bohaté jídlo, ale také pokrm s bohatou historií, který byl poprvé servírován v roce 1926.
Historie a původ Hot Brown
Hot Brown byl vytvořen v The Brown Hotel v Louisville, Kentucky, a odehrává se v nádherném prostředí s bohatou architekturou a oslnivou atmosférou. Původně byl navržen jako pozdní noční pokrm pro hosty, kteří se vrátili z tanečního večera. Místo učení, jak připravit pokrm, si majitelé hotelu toho času mysleli, že by měli vymyslet něco jedinečného. Po několika experimentech se zrodil Hot Brown, který okamžitě získal popularitu a stal se symbolem místní kuchyně.
Jak si Hot Brown můžete připravit doma
Pokud si chcete vychutnat tento jedinečný pokrm i doma, je to jednodušší, než by se mohlo zdát. Budete potřebovat grilované krůtí maso, plátky šunky, rajčata, pšeničný chléb a základní ingredience jako máslo, mouku, mléko a čedar. Po přípravě omáčky bešamel na másle a mouce ji smíchejte s dalším sýrem a uhlaďte na pečivo s vrstvou šunky a krůty. Jakmile je vše sestaveno a upečeno, servírujte s čerstvými bylinkami pro zářivou chuť.
Proč je Hot Brown tak legendární?
Pokrm se stal legendou nejen pro svou vynikající chuť, ale také pro jeho symbolické spojení s kulturou Kentucky. Mnoho restaurací se snaží napodobit originální recepty, ale je to právě The Brown Hotel, které ho dává bezkonkurenčně nejlépe. Hot Brown je více než jídlo; je to dezert kultury a tradice, který spojuje lidi za brátkem krajových chutí a vášnivé historie.